Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/design4fun.eu/public_html/includes/joomla.php on line 629
La Rose Noir - Design4FUN Flash en Joomla WebDesign Portal - Over mijzelf La Rose Noir - Design4FUN Flash en Joomla WebDesign Portal

Over mijzelf

Het begin

Ik ben nu ruim 23 jaar werkzaam in de automatisering. Aanvankelijk werkte ik op grote mainframes, bij grote bedrijven. Ik doorliep het hele traject van leerling-programmeur tot informatieanalist / databaseontwerper (dank je wel Michel van Zijst... mijn grote inspirator in de jaren 80).

 

Mijn opleiding 

Mijn opleiding kreeg kado ik van de Gemeente Amsterdam. Ik was na mijn lerarenopleiding Nederlands - Wiskunde werkloos en kwam dus terecht bij het CWI. Amsterdam begon dat jaar in het kader van de emancipatie van vrouwen in technische beroepen  met het omscholen van werkloze vrouwen tot computerprogrammeur, in samenwerking met  NOVI. Ik leerde programmeren in COBOL --- dé taal van de jaren 70-90. Ik was ook enige tijd T2-examinator voor het landelijke NOVI-EXIN COBOL examen.
 

Mijn werkgevers 

Ik werkte in mijn beginjaren bij V&D in Amsterdam op het hoofdkantoor . Ik programeerde vooral mee aan de logistieke systemen. Data-entry gecombineerd met nachtelijke batch-procedures. We hadden  geen databasemanagement-systeem --- geen zogenaamde 4e generatie-software--- maar hadden er wel behoefte aan. Dus dat maakten we maar zelf. Samen met Michel van Zijst ontwierp en ontwikkelde ik een COBOL-source generator, een COBOL-print-generator, een COBOL-copymember-generator --- allemaal ook zelf weer geschreven in COBOL. Werkte fantastsch --- zorgde voor uniforme programma's, en leverde veel tijdbesparing op.
Daarna heb ik nog enige tijd bij BSO gewerkt - nu bekend onder de naam Atos-Origin. Ik werkte voor grote bedrijven als het GAK in Amsterdam, en voor het Ministerie van Onderwijs. De detachering beviel me echter niet zo. 

Mijn huidige werkgever is de Hilversumse Schoolvereniging waar ik Office Manager ben. IT-werk staat op een zijspoor.
 

Internet-autodidact 

Ik heb mezelf het interenet-programmeren eigen gemaakt. Eerst HTML, toen Flash, PHP en MySQL, en nu dan Joomla. (nog even een uitstapje gemaakt als moderator en grafisch-ontwerper in het Open Source Project Rainbow, dat in tegenstelling tot de meeste andere opensource CMS projecten geschreven is in ASP.NET en niet in PHP --- Manu en Graz, ik denk nog regelmatig aan jullie!)

Als database-pakket gebruik ik MS-Access --- niet omdat het nou zo geweldig is, maar vrijwel iedreen heeft het. Voor vrienden begon ik wat websites en database-applicaties te maken, maar er kwam gaandeweg steeds meer vraag.
 

Nu eigen ondernemer

Inmiddels ben ik een eigen onderneming gestart onder de naam: La Rose Noir / Design4FUN. Ik maak websites in Joomla, Flash of HTML. Of databases in MS-Access. Omdat het allemaal begon als hobby, gewoon voor de lol, was mijn oorspronkelijke naam Design4FUN.
Het is geen full-time onderneming. Ik heb een dochter van 10 en heb een parttime-baan van zo'n 15 uur per week op haar school. Daar heb ik de hele administratie ge(re)organiseerd, geautomatiseerd, en doe ik naast de aanmeldingen van nieuwe leerlingen ook de boekhouding en de personele zaken. In de uren die er overblijven doe ik thuis (web)design-werk. 

edit okt. 2011: 
Inmiddels werk ik 4 dagen per week op de HSV als Office Manager. Er is daardoor vrijwel geen tijd meer over voor mijn eigen bedrijf en ik neem daarom ook al ruime tijd geen nieuwe opdachten aan.

 

Flash is voor mij vooral leuk om mee te spelen

Ik begon te spelen met FLash en het veroverde al snel mijn hart. Je kunt er zoveel moois mee kunt doen wat in andere talen niet kan. Vooral grafisch is er veel mogelijk, maar eigenlijk kan Flash gewoon alles. Het grootste nadeel blijft voor vele klanten nog steeds dat de tekstuele inhoud, de content, moeilijk gevonden wordt door zoekmachines. Daardoor is het lastig hoog in de lijsten terecht te komen.
 

Joomla is de trend 

Ik merk echter dat de trend zich momenteel verlegt richting CMS (Content Management System). De klant heeft behoefte zijn site zelf te kunnen onderhouden. Heeft wel iemand nodig voor de eerste opzet en vormgeving, maar daarna wil hij/zij zelf steeds kunnen bepalen wat de inhoud van de site is. Eigenlijk komt mij dat ook wel goed uit, want sites onderhouden is voor mij geen grote uitdaging.  Ik wilde meegaan in deze ontwikkeling en besloot eind 2006 me in te werken in Joomla.
Inmiddels weet ik er aardig weg mee.
CMS kan overigens wel in Flash, dat pas ik nu ook wel in beperkte mate toe voor mijn klanten, maar het is veel beperkter dan de mogelijkheden die Joomla en andere CMS-pakketten bieden.
 

What's next?

de tijd zal het leren....Voorlopig een combinatie van alles wat ik inmiddels aan kennis heb opgedaan.

maar ik leef volgens het principe: the sky is the limit !

Smile

  

Elly Riethorst

La Rose Noir - Design4FUN 
Hilversum november 2006

 
< Vorige